1243186099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Voiko olla parempaa tapaa viettää sunnuntaita, kuin matkata 100 km. eläinpuistoon. Karhuemo kolmine poikasineen oli kyllä niin valloittava joukkio, ettei olisi malttanut millään lähteä sieltä pois. Muut eläimet katseltiin ohikulkiessa, mutta tämä porukka sai kyllä jokaisen vierailijan pysähtymään pitkäksi aikaa aitauksensa luokse. Ruokkija tuli vielä sopivasti tuomaan sangollisen lihaa. Kova taistelu kävi niistä riekaleista, mutta näytti siltä, että se nujakka oli ihan hyväntahtoista. Tyttöpennut kyllä olivat hyvin omatoimisia, mutta  Miska-reppana, ainoa poika, on ruokkijan mukaan vähän mammanpoika, ja kulki emon perässä ja yritti saada emon nappaamat lihanpalat itselleen.

Eläimillä on ihan siedettävät, etteikö ihan hyvätkin oleskelutilat Ähtärin eläinpuistossa. Se tietenkin on vähän arveluttavaa, kuinka juuri karhut ovat oppineet miellyttämään katselijoita tempuillaan. Lieneekö sitten luonteenomaista leikkisyys karhuille. Muut eläimet näyttävät elävän ihan omia olojaan, eivät juuri välitä katselijoista.

Mitä tulee villikarhuihin, mahtaisiko tulla mieleen kuolleeksiheittäytyminen, jos sattuisi nalle tepastelemaan marjametsässä vastaan. Väittävät kyllä, että karhu näkee marjastajan huomattavasti useammin metsässä kuin toisinpäin. Karhu on hiljaa ja lähtee karkuun jos ehtii ennenkuin kulkija huomaa ja reagoi vaikka karkuunlähtemällä. Kaikesta huolimatta toivoisi, ettei koskaan kohdattaisi aitauksen ulkopuolella.

1243186531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e