Se on nyt kesä!

Eipä ole juuri tullut istutuksi sisätiloissa, joten loiskintahyrräkin on saanut jäähtyä. Kai tähän on selvitettävä mikä se on, jos sattuu joukossa olemaan  joku joka ei tiedä. No sehän on luonnollisesti keveämpi malli siitä kierrosnokasta.

 

1246002953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On se niin sinistä. Polkaisin fillarilla varhain aamu-uinnilla. Oli juhlallinen olo, rannalla ei ristinsielua, lukuun ottamatta lintuja, jotka pitivät konserttiaan. Taivas oli niin sininen, ettei sen sinisemmäksi voi tulla. Mahtavuutta!


1246003145_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Nyt, jos haluaa nähdä ystäviä ja tuttavia, joita ei ole nähnyt vuosikausiin, kannattaa suunnata “kylille”. Kaikki tuntuvat jalkautuneen rannoille, kävelykadulle, satamaan ja kaikkialle ulkotiloihin.
Sitä paitsi kaikki ovat hyväntuulisia. Pukeutuminen on tosi mielenkiintoista. Kaikkea löytyy villapiposta napapaitaan. Hmmm…ehkä kuitenkin itse kunkin meistä olisi hyvä vilkaista peiliin ennen julkisille paikoille menoa.


Oma lukunsa ovat nämä kaduilla sinkoilevat feissarit, vapaaehtoistyöntekijät, siis rahankerääjät. Ihan varmasti jokainen heistä on hyvällä asialla, ja ihan jokaista haluaisi varmaan auttaa. Tuntuu vaan tosi omituiselta lähestymistapa:
Heiiii!, kiinnostaako ihmisoikeusasiat? En tosiaan tiedä mitä muuta tulee mieleen, kuin että totta kai kiinnostaa. Vai miten olisi “no ei pätkääkään” tai “mitkä ihmeen ihmisoikeusasiat”.
Moiiii!, olisiko minuutti aikaa lastenoikeusasioille? “Ei hyvänen aika, kokonainen minuutti, ei tosiaankaan ole aikaa” tai “mitkä lastenoikeusasiat, oikeus, onko se poliisiasia”.  Samanaikaisesti n. 9 vuotias Romanian mustalaistyttö veteli tuntitolkulla kurttuaan Anttilan ovenpielessä, kuuloetäisyydellä rahankerääjästä. Repertuaari koostui  “lavstoorista” Sitä hän kiskoi eestakasin ja taastakasin, samoin kolikkomäärä näytti pysyvän vakiona kun  useamman tunnin jälkeen ohitin saman paikan. Olisiko siinä jotain lastenoikeusasiaan liittyvää. Kerääjä selvitti hengittämättä Nigerian lasten rahantarvetta, joka epäilemättä on myös täyttä totta.
Kadulla oli neljä nuorta miestä, jotka olivat sonnustautuneet oransseihin kaapuihin ja päät oli ajeltu paljaiksi lukuun ottamatta takaraivolle jätettyä ohutta hiustupsua. Olisivatko olleet jotain Hare Krishna-liikkeen lähettiläitä. Suorastaan odottelin, että olisivat tulleet kauppaamaan kirjaansa, jolloin olisin voinut vähän jututtaa poikia. Olin ilmeisesti sen näköinen, että “turha toivo”. Siinä olivat oikeassa, tuskin kirjaa olisin ostanut, mutta keskustellut olisin mielelläni.1246003421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja vielä tuohon alkuosioon. Ihan piti sanakirjasta tarkistaa lap topin siis kotoisammin läppärin sanatarkka käännös. Molemmille sanoille oli hyvin monta merkitystä, joista sitten poimin satunnaisesti (ehkä vähän harkitenkin) mielestäni “sopivimmat”. Ja desk top sai samanlaisen käännöksen.

Viikonlopun suuntana Sysmän suvisoiton jazzkonsertti, yhdennentoista kerran peräkkäin, sitä voi jo kutsua perinteeksi. Tiedossa Charlie Parkeria Jukka Perkon esittämänä, ja legendaarista Laineen Reiskaa ja Claes Anderssonia. Tuskin maltan odottaa!

Elekee palake rannoilla! Cool

***EDIT***Nyt on korjattava tuota kielenkäännöstä. Eihän Desk top suinkaan ole kierrosnokka vaan TISKINUPPI. Mutta läppäri on LOISKINTAHYRRÄ.Nolostunut Sorry sekaannus!