1246306775_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos viime viikon postaus oli sinistä, vaihdetaan nyt väri pinkkiin. Miten osuikin viikonlopun aikaan monta sen väristä luontokohdetta kameran linssiin. Sirottelen niitä tähän välille, kun muuten tuo kuvauspuoli jäi aika vähäiseksi.

1246306944_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kulttuuriviikonloppuun kuului Heinolan kesäteatterin ”Piukat paikat”. Teatterihan on upealla paikalla katettu hieno luomus, mutta penkit on päin p…ttä Pitkäkinttuisella oli täysi työ taiteilla siinä minimaalisessa kuppi-istuimessa, en tiedä miten siihen leveämpiahteriset saavat sullotuksi itsensä.


Itse esityksestä ei juuri enempää, Arja Koriseva Sugarina blondiperuukissaan oli varmaan ihan hyvä valinta. Parimetrinen Jussi Lampi Josephinena 50 numeron  korkkareissaan oli luonnollisesti riemastuttava näky. Vaikka mies naisten vaatteissa ei ihan mahdottomasti enää jaksa huvittaa, eipä voinut nauramatta katsella karismaattisen Jussin metrin askelia piikkareissa, etukenossa, punainen peruukki ja vaaleanpunaisen mekon helmat liehuen.

1246307077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mooseksen palavapensas

Ja sokurina pohjalla Sysmän Suvisoiton Jazz-konsertti Sysmän VPK:n lavalla.
Konsertissa esitettiin Charlie Parkerin (lempinimeltään Bird) musiikkia.
Konsertin nimi oli “Bird elää”, ja aivan kuin tilauksesta lavan sisällä kattoparrussa oli linnun pesä. Lintu lenteli edestakaisin pesän ja ulkotilan väliä syöksyillen katsojien päiden yli hyvinkin läheltä. Ruokki poikasiaan välittämättä aika kovaäänisestä musiikista ja ihmispaljoudesta.


Konserttihan oli jälleen kerran mukavaa kuultavaa. Vanhaherra Claes Andersson soittelee ikivihreitä letkeästi pianollaan. Taisipa joku mainita, että taitavampi on kuin muinoin kulttuuriministerinä. Ja Reiska Laine, rummut tottelevat vaikka pää on jo harmaantunut.
Oma lukunsa on nuorempaa ikäpolvea edustava Jukka Perko, joka on tehnyt kovan uran ihan Ameriikoissakin, mutta palannut kotimaahan.

Kuvasato on vähän niukka siitä tapahtumasta, mutta sitäkin laadukkaampi Hymy.
Sisällä otetuissa kuvissa näkyi etupäässä harmaita ja paljaita päitä takaapäin. Katsojien keski-ikä on lähempänä kuutta- kuin neljääkymmentä. Luontainen ujouteni estää nousemasta kuvaamaan seisaaltaan, joten kuviin osui vain katsojien takaraivoja ja itse esiintyjät näkyivät pieninä taka-alalla. Siis ei julkaisukelpoisia.

1246307547_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta, tämä ulko-otos, jossa bajamajat kivasti sommiteltuna taustalle, ja Laineen Reiska ruskeassa nahkapusakassaan keskustelemassa Claes Anderssonin (selin, polvipussihousuissaan) ja Marja Packalenin (joka osti poikakullalleen fliseen “Tahdon asiassa”, Nelli ainakin muistaa) kanssa.
Siitä kuvakulmien etsimisen opettelusta olen tainnut joskus mainita… on edelleen suunnitelmissa, ehkä, joskus…