1248358274_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Otsikossa mainittu kysymys tuntuu kuuluvan meidän eläkeläisten vakiokysymyksiin toisiltamme. Olen vielä niin uusi eläkeläinen, etten ollut perehtynyt siihen, milloin olisi otollisin aika pitää kesälomaa.
Nyt se kuitenkin selvisi, se oli männäviikon keskiviikko ja torstai.


Ja mistäkö sen niin nuukaan tiedän. Helppo juttu!

Tuli silloin pestyksi matot ja ikkunat, ja raparperit ja mansikat on syltytty.
Jos oikein muistan, muutama kymmenen vuotta sitten se perheenemäntä, joka oli kurjimman ja väsyneimmän näköinen loman jälkeen oli Se Oikea Perheenemäntä. Kaikki tekemättömät työt lastattiin kesälomalle, siihen sekaan vielä kaikissa sukulaisissa käynti. Perheenpäiden (? siis miesten) loman onnistuminen mitattiin siitä kuinka paljon oli tullut kuplavolkkarin mittariin kilometrejä.
Loma oli todennäköisesti ollut itkua ja hammastenkiristystä. Moni perheenäiti huokaisikin lomalta töihin tultuaan, että “ihana tulla lepäämään”.

Onneksi tänään on toisin. Nuorempi sukupolvi on oivaltanut loman tarkoituksen, ja osaa rentoutua (ainakin useimmat).
Toisaalta työssäkäyntikin vie nykyisin varmaan mehut ihan eri tavalla kuin muinoin.
Pakko on levätä jos aikoo taas talven jaksaa sinkoilla.

1248358314_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maksaisitteko tästä satsista (itse tehtynä) 25 €? En minäkään ensi kesänä. Nyt tuli sen verran sylttypurkit maksamaan, raparperit oli ilmaiset. Mutta jos oikein muistan, näin päätin viime kesänäkin, mutta jotenkin se mansikkaloota vaan tarttui mukaan halpahallin pihalta.
Blogeissa ja muuallakin olen kuullut suitsutusta, kuinka metsät ovat väärällään mustikoita ja vattuja ja kai jotain muitakin marjoja. Niin oli halpishallin ulko-oven pielikin tarhamansikkalootia väärällään. Ja kaiken lisäksi oli i-l-m-a-i-n-e-n makkaratarjoilu. Siellä sitä minä ja muut pitkähame-teklat jonotettiin ilmaista grillimakkaraa...paitsi minulla ei ollut pitkää hametta.

Niin, ja sitten se loppuloma. Se pidetään sitten kun seuraava virtapiikki tai joku muu maaninen jakso elämässä lyö kantapäille. Nimittäin suursiivous, ja ennen kaikkea niiden hyllypaperien vaihtaminen kaapin hyllyihin (?) on vielä tekemättä. Jotta ei kävisi niin, ettei ehdi ennen kuin tulee taas se Jouluun kuuluva paperien vaihto ;).