1248024853_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Arvatkaa, hei, harmittaako. Ajelin illansuussa kotiinpäin kapeaa soratietä. Mutkan takana kohtasi näky, jota en tämän 60-vuotisen taivallukseni aikana ole vielä nähnyt. Kurkiemo piti lentoharjoitusta poikasilleen ajotiellä, ja polkaisin keskelle kiitorataa harjoituksen ollessa menollaan.
Tiellä juoksi useita kurkia autoni edellä siivet levällään, eivätkä päässeet lentoon.


Sain auton stopatuksi, mutta luonnollisesti ajatus pysähtyi samalla sekunnilla. Ja kun sain taas filmin pyörimään, oli jo myöhäistä. Olivat siirtyneet “terminaalialueelle”, siis viereiselle pellolle… ja juoksemalla. Kaikki mahdollisuudet olisi ollut kuvata toista metriä korkeita lintuja juoksemassa tiellä ihan siinä edessä, mutta ei!
Turha oli enää kaivaa laukusta kameraa, joka luonnollisesti oli vielä suojapussissa.
Tästä lähtien kamera on etuistuimella laukaisuvalmiina aina!

Soitin siinä tohkeissani naimakaupan myötä lähisukulaiseksi tulleelle miehelle, jotta olisiko kurkipaisti ollut hyvää. Rauhalliseen tapaansa ilmaisi, että mahdollisesti, mutta linnassahan sitä olisi ensin joutunut käymään ennen kuin olisi päässyt maistamaan.
No hyvä etten osunut siihen parveen.

Laitan tähän nyt kuitenkin lintuaiheisen ohjeen “Joka naisen niksikirjasta” vuodelta 1951.
Ei kasvissyöjille!

1248025033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä hyvin tarpeellisia ohjeita saattaa putkahdella jatkossakin. Esim. “hameen pituuden määrittäminen kun itse ompelee leninkinsä”, “miesten hatun uusiminen”, “puhdas niska” ynnämuuta tarpeellista, ettei suorastaan jokanaiselle välttämätöntä.