Otsikon kysymyksen kuulen usein, kun tapaan tuttavia. Varsinkin, kun en omista edes televisiota, sitä aikarosvoa, moni on ihmeissään, kuinka ajan saan kulumaan .

1247836296_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä oli ennen TV, nykyisin siinä sijaitsee minun WWW, siis langaton datayhteys ja koko maailma käytettävissä. Että mitä tuo kynänteroitin kuuluu worldwidewebbiin? Ei mitään, mutta kun se on mielestäni niin hieno, sen paikka on tuossa.

Tänä aamuna oikein pysähdyin miettimään, että ihan totta. Ennen meni työreissulla päivittäin vähintään se kahdeksan tuntia. Mihin se aika nykyisin tärvääntyy.

Heräilin noin kahdeksan maissa (en kyllä kelloon katsonut, mutta luulen sen olleen sen verran). Aamiainen ja lehden luku vie sen tunnin, se on vakio.

Olin luvannut käydä kastelemassa ystävättäreni kukat hänen matkansa aikana. Siihen menisi varttitunti, kun hyppäisin auton rattiin (jos ei satu ratsioita matkalle)..
Mutta ei!
Samallahan voin pyöräillä vähän pitemmän lenkin, ja kun uimapuvun laitan reppuun, voin suunnitella reitin niin, että loppusuoralla voin käydä pulahtamassa. Mutta toisaalta pietaryrtit ovat nyt parhaimmillaan poimia kuivattaviksi, siis sakset myös reppuun.

Reppu pulleana polkaisin vanhan Helkaman liikkeelle, ja niin sillä reissulla varttitunnin sijaan pyörähtikin yli kaksi tuntia.
Näin se aika kuluu…

1247836334_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Enhän toki päivät pääksytysten polje Helkamalla kukkia keräämässä. Tämä oli ainoastaan esimerkki, kuinka varttitunnista tulee kätevästi parituntinen.