1243425486_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuulin sen männäyönä yöradiosta. En ole ihan varma oliko se ennen vai jälkeen puolen yön, sehän vielä vaikuttaa vuorokausien lukumäärään. Nyt kuuluu hätääntyä. Aina kun lause alkaa “Jouluun on enää…”, silloin tuli hoppu!


Paitsi eräällä ystäväpiiriini kuuluvalla naishenkilöllä. Häntä voi kutsua Jouluihmiseksi isolla J:llä. Tiedän, että hän on aloittanut jo joululahjojen hankinnan viikkoja sitten. Joitakin vuosia taapäin hän polki maaliskuussa fillarilla, muovikassit täynnä tavaraa molemmissa pyöränsarvissa. Oli tulossa jouluostoksilta. Ei… ei hän ollut myöhässä, ajoissa kyllä. Alennusmyynnit olivat alkaneet. En ole koskaan kuullut hänen tuskailevan, että kun vielä pitäisi sitä ja tätä ja ei ehdi ja hikeä pukkaa ja lantutkin on vielä harventamatta, ja laatikkoa pitäisi tehdä OMISTA lantuista. Vaikuttaa, että hän nauttii täysillä. Mutta hän aloittaakin valmistelut maaliskuussa tai viimeistään heinäkuussa. Ei tule kiire…ei. Siihen sietäisi pyrkiä, mutta eipä taida kaikilta onnistua niin rautainen pitkäntähtäimen toiminta. Toisaalta joillekin kiire ja tuska kuuluvat asiaan, muuten se ei tunnu oikealta.

Nyt on tainnut hirttää jotenkin tuo Joulu päälle, en kyllä ymmärrä mistä syystä. Ajankohta ei nyt taida olla ihan paras mahdollinen, ja itse en lukeudu erityisesti jouluihmisiin. Ei se vastenmielinen juhla ole, mutta kun se on kuitenkin loitonnut siitä alkuperäisestä tarkoituksesta niin kauas, niin ei mitenkään erityisesti sykähdytä
1249892577_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jo rallikuviin osui Joulupukki. Tänä aamuna uintireissulla se taas hypähti esiin. Poljin fillarilla Laajavuoren polkua, kun yhtäkkiä huomasin kolme punaista vaatemyttyä, ilmiselvästi Joulupukin tamineet. Tai ettei ihan itse Joulupukit olisi tulleet pötköttelemään nurmelle… mutta eihän niitä kuulu olla kuin yksi.
Perästä kuuluu…mahdollisesti…

1249892779_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Menköön samaan sakkiin vielä tämäkin tonttu, joka matkustaa kesät talvet auton ohjaamossa. Nimeltään hän on Sähkö-Severi, ja hänellä on kovasti tärkeä tehtävä. Talviautoilu osoittautui hieman kustannuspainotteiseksi (kuulin tuon hienon ilmaisun rallien yhteydessä) johtuen siitä, että tuppasi jäämään lämmityspiuha roikkumaan keulaan  kun auto loittoni tolpasta.
Kun piuha tarpeeksi monta kertaa viisti jäistä asfalttia, ei siitä enää ollut lämmitykseen, joten hommasin uuden. Samalla kertaa ostin myös Severin, jonka laitan aina istumaan kuskin paikalle silloin kun auton laitan lämmitykseen. Kun lähdön aika tulee, vaihdetaan kuskia, ja samalla muistan irrottaa piuhan. On toiminut sataprosenttisesti… ainakin toistaiseksi…

Nyt jätetään joulujutut ja keskitytään kesäisempään.