1260020796_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään jälleen kokoonnumme, tällä kertaa voimalla kuuden naisen . Perinne on jatkunut yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Aluksi meitä oli neljä, nyt joukon koko on vähän vaihdellut, mutta neljä alkuperäistä jäsentä ovat olleet ihan joka vuosi mukana.
Tapaaminen on vuorollaan jokaisen kodissa. On syöty hyvin, otettu glögiä kohtuudella, ja kuten sanonta kuuluu, lasillinen punaviiniä ruuan kanssa Silmänisku. Lähinnä tapaamisen tarkoitus on ollut pieni pysähtymishetki ennen varsinaisia joulutouhuja, mitä ne kenelläkin sitten ovatkaan.
Tämä perinne ei ihan vähällä jää pois.

Tänään  kokoonnumme meillä. Vaihdoin vähän konseptia, ja perinteisten pikkujoulujen sijaan onkin “Hattu- ja lahjanvaihtogaala”. Hattu on oltava jokaisella, pipo eikä tonttuhattu käy. Mielellään näyttävä luomus, toivoin kutsussa.
Lahjaa ei myöskään sännätä ostamaan kaupasta, vaan otetaan sieltä komeron ylähyllyltä takimmaiseksi piilotettu “huti-ostos”, ja laitetaan vahinko kiertämään. Joka naisella on ihan varmaan jotain, joka on ostohetkellä tuntunut tarpeelliselta, suorastaan välttämättömältä, mutta mille ei olekaan kotona keksinyt mitään käyttöä. Yksi kriteeri lahjan tulee täyttää. Ukkoa ei saa tuoda lahjakoppaan, vaikka joskus saattaisi tuntua tarpeettomalta.Hymy

Kaikki alkaa olla valmista. Odottelen jännityksellä kellon lyövän n. 15:58, jolloin toivoin kutsuttujen saapuvan. Jännittää, pitääkö hattuhyllyä korottaa, että kaikki luomukset sulkineen ja töyhtöineen mahtuvat sisätiloihin.
Mahdollisesti perästä kuuluu…

Juhlavaa huomista Itsenäisyyspäivää itse kullekin!