1260872885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joulu, vuoden tärkeimpänä pidetty perhejuhla vietettiin perheen kesken suunnitelman mukaan rauhallisesti, perinteisin tavoin.
Aina se vaan jää askarruttamaan, että oliko se pojan lumiukkoseikkailu unta. Jos niin oli, niin mistä se sininen Joulupukin antama kaulaliina ilmestyi taskuun.
Jos et nyt tuosta tiennyt mitä aprikoin, vajaan vuoden päästä se “Lumiukko” taas tulee jouluaattona klo 11:33, juuri ennen joulurauhan julistusta. Istu kahtomaan.
  Hymy

Kaikki loppuu aikanaan, jonkun äitinpä Saarioisilla tekemät laatikot ja rosollit, ruotsalaisen leipomon pyöräyttämät piparit (ai niin, ne ei ole loppuneet, ovat syömättä muovirasiassa), ystävän kalkkunatarhasta avaimet käteen periaatteella hankittu palvattu kalkkunanpuolikas, aattona ite paistettu kinkku ja joulutortut … paitsi että eipä niistä mikään ole tainnut loppua vielä.
Joulusaunan löylyt ovat jäähtyneet, siitäkin huolimatta, että sitä lämmitettiin lähes koko aattopäivä. Vissiin motti halkoja paloi pesässä. Oli vetänyt pihasaunan vähän kuuraan, kun sitä ei ole pariin kuukauteen lämmitetty. Jätkänkynttilä ja muut ulkotulet ovat sammuneet, joulukirkko hiljentynyt ja maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

Nyt kohti uutta vuotta ja uusia juttuja.
Tähtisadetikkuja on pari pussillista. Ei ole suojalaseja, taitavat jäädä polttamatta
Hymy