1259774088_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Voi meitä marmattajia!
Yleisöosastokirjoitusten mukaan keväällä ihmiset hukkuvat koiranpaskaan, kesällä ihraan, kun ylipainoiset vähentävät helteellä vaatetusta kuten ns. normaalivartaloisetkin, ja vielä kehtaavat tulla ihmisten ilmoille. Syksyllä onkin vuoro alkaa hyvissä ajoin varoitella väärän väristen jouluvalojen virittelystä.

Nyt on valomarmatuksen aika. Laitoin illansuussa kameran taskuun, ja läksin oikein jalkavasten lenkille kuvatakseni niitä hirvityksiä, joita on yleisöosastokirjoitusten mukaan “joka paikka täynnä”. Kiertelin lähes pari tuntia alueella, johon osui omakoti-, kerros- ja rivitaloja.
Tyhjän olisi saanut pyytämättäkin. En tiedä, onko valot rapsittu pois kirjoitusten vuoksi vai onko niitä koskaan ollutkaan. Yksi ainoa kerrostalon parvekkeen kaide oli panssaroitu kirkkaansinisillä valoilla. Valoja toki oli runsaasti muuallakin, mutta “normaalin” valon värisiä.
Totuuden nimessä on sanottava, että olen kirkkaan valon kannattaja, enkä missään tapauksessa laittaisi sinisiä tai punaisia valoja omalle ikkunalleni tai pihaani.
Mutta herrantähden jos joku laittaa omalle ikkunalleen tai omaan pihaansa minkä väriset valot tahansa, ei kai häntä voi mennä moittimaan, että tykkäät väärän värisistä valoista.
Jos ostan mustat kumisaappaat ja joku on ostanut vihreät, en mene hänelle silloinkaan sanomaan, että “väärin ostettu!”. Tämä taisi tulla selväksi.
Hymy
Suvaitsevaa joulunalus aikaa meille itse kullekin…

1259774123_img-d41d8cd98f00b204e9800998e