1263324286_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Ei mahtanut mennä ihan oikein otsikossa tuo murrepuoli, mutta sinne päin).

Jos haluaa nähdä onnellisen näköisen suomalaisen miehen, kannattaa mennä väijymään rompetorin kulmille. Tein niin viime lauantaina. Satuin lenkkeilemään siitä ohi (en tunnusta että varta vasten olisin sinne raahautunut) ja kamerakin osui taskuun. Ilmeisesti kerran vuodessa rompetori järjestetään täällä, ja suosio näyttää olevan valtava.

1263324345_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tullessa näytti olevan pakollinen pysähtyminen makkarakioskilla. Lähtiessä ei kukaan olisi varmaan ehtinytkään. Kiire näytti olevan kotiin, varmaan näyttämään kovasti ilahtuneelle naisväelle kaikkia aarteita, mitkä “oli ihan pakko ostaa”.
Voi niitä onnellisia ilmeitä, kun pojat pistäytyivät pitkällä loikalla nyssyköineen messuhallista. Siinä oli nyyttiä jos jonkinlaista, muutamaan kertaan käytettyjä joulupukkikuvioisia pusseja ja muita muovinyssyköitä roikkui sormikoukuista, ja niistä sojotti vaikka minkälaista rihveliä ja putken pätkää.
Ja mikä pisti silmään, oikeastaan kukaan ei ollut yksin. Ihan olivat kaveriporukalla  lähtenee shoppailemaan. Parkkipaikalla oli satamäärin henkilöautoja ja kymmenkunta bussia. Tapahtuma olisi verrattavissa varmaan naisten käsityömessu tapahtumaan.

1263324318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mahtaa sitä tässäkin perheessä vaimoväki ilahtua, kun maitokärryyn lastattu teurastamon lihalaatikollinen kiiltävää romua kipataan … mahdollisesti olohuoneen pöydälle. Ei kai niin kiiltäviä ja komioita tarvikkeita voi ulkotiloihin jättää.
Teki mieli huikata kärryä iloisesti työntävälle kaverille, joka oli vihreällä rusetilla kivasti sitaissut letitetyn liuhupartansa, että varaa varmuuden vuoksi untuvapussi autotallin nurkkaan. Saatat joutua yöpymään siellä aarteinesi.

Tuli siinä ihmetellessä mieleen, että lähes samanlainen tapahtuma oli varmaan noin 40 vuotta sitten Marokon Tetuanin kaupungissa. Kaupan oli vaikka mitä. Eräs kauppias istui kadulla rätistä pyöräytetty päähine päässä ja pitkä vaate päällä. Eteen kadulle oli levitetty likainen riepu, jonka päällä muutamaan kertaan käytettyjä ruosteisia rautanauloja. Osa nauloista oli oikaistu, osa kaikkine mutkineen. Kaupanteko näytti olevan aika verkkaista.
Enpä arvannut neuvoa, että laitapa pahvikyltti “ROMPETORI”, niin alkaa Gibraltarilla mahdoton trafiikki, kun suomipojat tulevat kokka kohisten shoppailemaan.