Alfa Romeo
Ei välitä pikkuharmeista, liukaspohjaiset nahkakengät ovat tyylikkäät talvellakin. Käyttää napakorua jakkupuvun alla, koska se lisää imagoon ripauksen jännittävyyttä, tulehduksista viis.

Audi
Teknologiaa arvostava, ihailee kosketusnäyttöpuhelintaan ja harjatusta teräksestä valmistettua liesituuletintaan. Ajaa lähes aina hieman rajoituksia nopeammin, koska edelläkävijällä on suorastaan velvollisuus ottaa harkittuja riskejä. Oikeistolaishenkinen tai hivenen elitistinen maailmankatsomus.


BMW
Myynti- ja markkinointialalla. Autovalinta on protestanttisen kilvoittelijan osoitus taivaspaikasta maan päällä. Haluaa autonsa symboloivan ohituskykyä, ja pelkää että rauhallisesti ajaminen tulkitaan nössöydeksi. Hieman epävarma siitä mikä on oikea merkkituote tai oikeaa luksusta, joten pelaa varman päälle valitsemalla esimerkiksi saman kellon kuin Kimi Räikkönen.

Citroën
Työsuhdeautoilija, jonka verotusluokkaan malli sopi, ei persoonallista suhdetta autoonsa. Käyttää autoa säälittä. Vähemmistönä ranskalaisuus-intoilijat joita on enää häviävän vähän.


Ford

Pelkää muutoksia elämässään eikä halua pettyä. On valmis jopa maksamaan siitä, ettei auto näytä liian pröystäilevältä. Merkkiuskollinen.

Honda
Suvereeni hondamies selvittää radiossa ruikuttajien asiat. Vilkasliikkeinen, iloisen sosiaalinen ongelmanratkaisija.

Hyundai, Kia
Mutkattoman Henkka & Maukka -filosofian ystäviä, "Kato miten kivan muotiauton löysin alesta". Pitävät todennäköisesti enemmän Crocseista kuin narusandaaleista. Käytä ja heitä pois.

Mazda
Arvostaa japanilaista helppokäyttöisyyttä, eivät ole kiinnostuneita tekniikasta. Vähemmän esiintymishaluisia kuin Honda-kuskit.

Mercedes-Benz

Menestyksen merkki, hivenen ylipainoisille vanhan liiton yrittäjille. Luonteessa hallitsevana konservatiivisuus, rahannäyttöhalu, ei kaipaa yksilöllisyyttä koska muuten valitsisi auton jota ei näy joka taksitolpalla. Ei piittaa arvostelusta eikä muiden kateudesta.


Nissan
Nissan-Topi on myyjille käsite. Maakunnan merkkiuskollinen mies, pohtii autonvaihtoa viikkotolkulla, valitsee sitten sen mikä on naapurillakin. "Ei tehrä tästä ny numeroo". Hyvä vakioasiakas jonka karkaamista muille merkeille ei tarvitse pelätä. Usein pitää syödessäänkin lippalakkia päässä. Konservatiivi.

Opel
Työsuhdeautoilija, ei juuri eroa Citroën-ajajiin.

Peugeot

Humanistisilla aloilla, ripaus feministisyyttä. Tosin osa valitsee Peugeotin vain koska sen myyntiliikkeistä saa kaupparyhmän bonuspisteitä.

Renault

Merkkiuskollisia masokismiin asti. Jotkut olosuhteiden pakosta, koska vain omassa liikkeessä saavat vanhasta autostaan vaihtohyvitystä.

Skoda
Taloudellista järkevyyttään korostava tai tilaa tarvitseva perheellinen. Haluaa olla nousussa mukana, vaikuttuu kun mainos kehuu merkin rajua myyntimäärien kasvua. Hiven vastarannan kiiskeä, koska ei osta samanlaista Volkkaria. Myös vaatimatonta teeskenteleviä akateemisia kaupunkilaisia, vaikka todellisuudessa nyky-Skodassa ei ole mitään köyhää.

Subaru
Hyvin vähän ekologisesti ajattelevia, enemmän rallimaineen houkuttamia. Eivät kuitenkaan ulosmittaa autonsa nelivetoluisu-ominaisuuksia niin herkästi kuin luulisi. Piilojärkeviä kuskeja.

Toyota

Muuten samanlaisia kuin Nissan-Topitkin. Poikkeuksena Priuksen ostajat, jotka ovat ekologista omaatuntoaan lepytteleviä taajama-asukkeja. Tyypillinen Prius-kuski uskottelee itselleen, että keskusta-autoilu muuttuu jotenkin vähemmän pahaksi kun sen tekee hybridillä. Prius-asiakkaat ovat perinteisille automyyjille erittäin hankala ryhmä: on pidettävä kieli keskellä suuta, ettei lipsauta huonoja vitsejä viherpiipertäjistä.

Volkswagen
Keski- tai hyvätuloiselle perheelliselle, joka tarvitsee autoa luotettavaan liikkumiseen. Ei halua vaivata päätään autoilulla, korjaamokäynneillä tai kaveripiirin autoaiheisella keskustelulla. On pohtinut autoilun ympäristöhaittoja.

Volvo
Perinteisiin uskova, arvostaa turvallisuusimagoa ja lastenistuinten erikoislukkoja. Taipuvainen siitä huolimatta ajamaan hieman kovempaa kuin muut ja unohtamaan ajoturvallisuuden.Lähteet: Kulutus- ja liikennetutkijoita, liikennepsykologian ja sosiologian opiskelijoita

1262711383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiinnostaisi kuulla mihin joukkoon lukijat kuuluvat. Omani näkyy tässä yläpuolella Hymy