Nyt se on julistettu!
En noussut läskilaatikon päälle sitä julistamaan, kuten Jahvetti Moilanen viime vuosisadan alussa Lapin perukoilla. Taisi siinä läskikapinassa olla vähän isommat asiat kyseessä kuin henkilökohtainen painonpudotus.
Nyt olen sen tosiasian edessä, että kuudessa kuukaudessa tullut painonlisäys pitäisi saada tippumaan kuudessa viikossa. Kova tavoite, mutta pakko yrittää. Maaliskuun 19. päivä lähestyy hurjaa vauhtia, ja toppahousun vetoketju ammottaa auki.

1265713195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime viikolla löin “kuntosalin” pystyyn:  Alustana vuosia sitten parhaat päivänsä nähnyt retkipatja, jumppapallo ja -kuminauha, käsipainot, kävelysauva keppijumppaan ja munakello ajanottoon. Ja kuntopiiri meiningillä keittiön lattialla, ei ole liikoja tiloja. 45 sekuntia yhtä liikettä ja vaihto. Puoli tuntia hikistä menoa ja venyttelyt päälle.

 Personaltreinerit katselevat vierestä “kuntosalini” varustusta. Kumpikin tyypillisellä tavallaan reagoivat rimpuiluuni.
1265713170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Olka on kovin utelias uusille asioille, ja nytkin ilme oli paljon puhuva: ”Mikä meininki?”


1265713148_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Mantakin tulee katsomaan, mutta jää porstuan puolelle, ja viestittää olemuksellaan: “Ei Vois Vähempää Kiinnostaa”.

Kun hengitys on vähän tasaantunut, sukset auton takapaksiin ja Ladun majalle. Pari vitosen lenkkiä on sopiva matka. Ensimmäinen taittuu ns. täysillä. Se ei ole minun hiihtotaidoillani vielä kovin mahdotonta menoa. Ei siinä puut vilise silmissä, hyvin ehtii erottaa koivut kuusista. Sanottaisiko niin, että touhua siinä on kovasti mutta ei siinä maisema juuri vaihdu. Toinen vitonen sitten fiilistellen mahtavissa lumimaisemissa.

Yritän tätä painonpudotus reseptiä muutaman kerran viikossa. Sanovat asiantuntijat, että ensimmäisenä lähtee neste ruhosta. Aika tömäkän tuntuista nestettä tuntuu olevan, kun nipistää peukalon ja etusormen väliin tuosta vyötäröltä, joka käsittääkseni pitäisi olla ihmisruumiin ohuin kohta (jollei nyt kaulaa oteta lukuun).
Lupaan, etten raportoi jokaista vyötärösenttiä, lähtenyttä tai lisääntynyttä. Ketä kiinnostaa kenenkään rasvarätingit, jokaisella on varmaan tekemistä omissaan.
Sen kyllä julistan, jos vetoketju menee tavoitepäivänä kiinni. Jollei kuulu mitään, homma on mahdollisesti kusaissut…

PS. Kävin tuossa välillä hiihtämässä hankia h-i-l-j-a-l-l-e-e-n, ja siellä syntyi kuningasajatus. Jos läskin sulattamisen sijaan puhuisikin passiivisen pallealihaksen aktivoinnista, se kuulostaisi paljon trendikkäämmältä.
Asia on ihan sama!