Nyt on mokkula palautettu. Punaposkinen nuorimies oli itseni kaltaiselle mummelille esittelemässä tuotettaan, kun astuin puotiin. En saapastellut heti asiani kanssa peremmälle (en tiedä olisiko pitänyt). Ajattelin, että saattaa vaikuttaa ratkaisevasti juuri solmittuun sopimuspaperiin, jota asiakas taitteli siinä ja sulloi käsveskaansa.
Kaverin poskien puna ehkä syveni ja hieman laajeni kun huomasi minut.Nolostunut

En ehtinyt sanoa mitään, kun kaveri tokaisi “no, mikä nyt, eikö toiminu”.
“No ei toiminut, ei nopeasti eikä paljoa hitaastikaan. Pari kertaa sain tehtyä yhteyden nopeustestin, sitten en sitäkään, kun se oli niin hidas, ettei testi edes siinä pyörinyt“.
“No mutta, nytpä olikin hyvä, että teillä (olin yön aikana muuttunut sinusta teiksi) oli tämä testiaika. Nyt ei muuta kun katkaisen tämän sopimuksen ja asia on sillä selvä. Ehkäpä siinä alueella - pitääkin heti ilmoittaa eteenpäin - että siinä alueella saattaa olla ongelmia. Tai jospa linjoilla on ollut juuri silloin ruuhkaa“.
“Niinpä, minä en kuitenkaan tee sellaisella yhteydellä mitään, joka mahdollisesti toimii torstaisin klo 5.32- 7.27 puolipilvisellä säällä lämpötilan ollessa miinus kolmen ja plus kolmen välillä.
Ja leikkimiseni minä olen leikkinyt 50-luvulla, en jaksa enää“.

Nuori mies hoiti asian tyylikkäästi, ei mitään selittelyjä, sopimus purkautui kuten oli luvattu.
Sanoin vielä lähtiessäni, että ihailen edelleen myyntitaitojasi, ja toivoisin todella, että voisit myydä jotain konkreettista tuotetta, eikä mitään uskon asioita.
Erosimme täydellisessä yhteisymmärryksessä, ja saatanpa käydä jututtamassa joskus ohikulkiessani.

Mutta mutta… yksi asia vähän askarruttaa. Kun näiden operaattorien kanssa ei ole vielä yksikään sopimus tai sopimuksen purku onnistunut kertalinttuulla. Useita yhteydenottoja on vaatinut ja joskus suorastaan isoilla kirjaimilla puhumista ja sähköistä viestitystä.
Toivottavasti tämä hoituu ilman ongelmia.Päättämätön