Keräsin kaiken rohkeuteni ja niputin häveliäisyyteni ja piilotin sen selän taakse siksi aikaa kun rykäisin tämän otsikon ilmoille. Mietin, että olisiko tämä yhdyssana. Riippuu siitä, miltä kantilta tätä “asiaa”  tuumailee. Voi kirjoittaa yhteen tai erikseen.
Jos aihe yököttää, jätä suosiolla tähän.
Tämä on nimittäin ihan sitä ihteesä!
Tai rullaa nopeasti loppuun, niin ei jää paha maku suuhun.

Joka keväiset leskenlehden etsintäreissut on polkaistu käyntiin. Muutaman turhan reissun olen tehnyt. Ei vielä näillä mailla ole leskenlehdet ilmestyneet. Kun ensimmäisen löydän, on minulle tullut kevät. Koko ajan se tekee tuloaan, mutta sitten se on valmis, kun keltainen kukka ilmaantuu kaiken moskan ja roudan alta.
Kun tänä aamuna lenkilläni tiirailin penkkoja ja pientareita, pakostihan silmään osui koiranpaska. Sitä on ilmaantunut hangen alta aika runsaasti. Pakkohan on myöntää, että kauniimpaakin nähtävää on kuin käsivarren paksuinen pötäkkä kulkuväylällä. Ei voi aina olla varma onko se koiran vai ihmisen jätös. Tai siis ihminenhän sen on aina siihen jättänyt, koira on voinut olla tuottajana. Ei niin opetettua koiraa taida vielä olla, joka osaisi omat jätöksensä korjata talteen. Kyllä siihen on annettava apua taluttajan.
Mitä pitemmälle lenkkeily jatkui, sitä vähemmän koiranpaskaan huomio kiintyi. Itseasiassa nehän sulautuvat aika mukavasti ympäröivään ruskeanharmaaseen kevätluontoon.

1271098864_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitävastoin tyhjät tupakkilootat, karkkipaperit, pahviset mäyräkoirien palttoot ja muu ihmiskäden viskoma törky ei häviä näkyvistä. Kuvailin muutaman kymmenen metrin matkalta tämän saaliin. En kehdannut jatkaa kovin pitkää matkaa. Katselivat autoista ohikulkijat, että siinä yksi koiranpaskavahti kuvailee, ja kohta yleisönosastolle kilahtaa kommentti. Väärässä olivat, niitä en kuvannut.
Sellaisen huomion tein, että tyhjä tupakkiaski tuntuu olevan kaikista vaikein hävitettävä (muualle kuin tieposkeen). Niitä oli yli puolet siitä moskasta. Ja mihin kiinnittyi huomio vielä erikseen. Joissakin askeissa oli teksti “bonus”. En tiedä oliko se tuotteen nimi, vai saako ekstra bonusta polttamalla tätä merkkiä… tyyliin “osta kolme, maksa kaksi. Mitä enemmän poltat, sitä enemmän tienaat”.

1271098760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
No kun aiheeseen päästiin, jatketaan vielä pätkä samasta aiheesta. Mikäpä se siinä? No supin kasahan se on. Viime kesänä mailla talon takana oli komeat puolukkamättäät. Odoteltiin marjojen kypsymistä, mutta siihen ehtikin toinen marjastaja ennen meitä. Jätti vielä niin selvän käyntikortin, ettei menty samoille mättäille. Hoiti siinä syksyn mittaan mättäiden tyhjennyksen ja jätti huussinsa toisten tyhjennettäväksi. Onneton teki kasansa keskelle polkuaan, joten joutui tekemään kiertotien.

Iltapäivän ulkoilulenkki tänään tuottikin sitten tulosta

1271098737_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siinä se nyt on!
Nyt on kevät koittanut!