Jos sujuisi, en istuisi tässä leuka hikeä tippuen näpyttämässä läppäriä. Lilluisin nyt Sinisessä laguunissa Islannissa vesisateessa, lämpötilan ollessa +14. Vaihteluksi olisi ollut kivaa. Turkasen tuhkapilvi säikäytti matkalaiset, joten matkatoimisto joutui perumaan lähdön matkustavaisten vähyyden vuoksi.
Harmi!
No mutta sitten otetaan käyttöön suunnitelma numero kaksi. Jollei matka Siniselle laguunille luonnistu, mennään toiseen S:llä alkavaan paikkaan, Seinäjoelle. Eikä ole pienintäkään epäilystä, etteikö olisi tiedossa taas laatuaikaa. Vähänhän se asettaa pohojalaasille paineita, mistä järjestävät sen laguunin, mutta ongelmahan on siellä päässä. Uskon järjestyvän. Cool

Helteillä on antanut itselleen luvan olla tekemättä mitään. (Tosin se lupa on kyllä joka säällä). Sen verran on toimeliaisuutta, että pesukoneen saa välillä pyörimään. Kun se hurisee, tuntuu, että jotain tapahtuu.

Kyllä ne koneeseen laitettaessa oli valkoisia, ne pyykit. Heitin sekaan myös hyvin vaalean, aavistuksen vihertävän hellemekkoni. Se ei ollut koskaan ollut pesussa vielä. Kone hyrskytteli aikansa ja alkoi laskea poistoletkusta lavuaariin vettä, ruskeaa, maidottoman kahvin väristä. Vähään aikaan en ymmärtänyt yhtään mitään. Sitten tuli mieleen, että koneen pohjalle on täytynyt jäädä joku tumma vaate edellisestä pesusta.
Siellä mitään ollut, se intianpuuvillainen mekko laski sen värin, ja lopputuloksena on koneellinen vaaleanpunaista pyykkiä, mm. suosikkini, valkoiset farkutHuuto. No, sieväthän ne on, vanhojen pitkäpunttisten kerrastoalushousujen väriset farkut.
Siis vaaleanvihreä mekko laskee tummanruskean veden, ja pyykki on vaaleanpunaista, ei ymmärrä!

Taidan ottaa Helkama Kaunottaren alleni ja lähteä vähän ajeleen. Muuhun ei nyt älli riitä.

PS. Hienoa, että riittää inehmoille valituksen aihetta. Ne, jotka huhkivat talvella pakkasen ja liian lumen näännyttäminä, ja kiirehtivät kesän tuloa, ovat nyt odottamassa, että helteet loppuisi ja tulisi sade. Ja auta armias kun syksy saapuu sateineen, se vasta kamalaa on.

Jostakin tämän elämänviisauden olen kuullut, ja siinä on asiaa:

”Suotakoon meille tyyneyttä ja voimaa hyväksyä asiat joita ei voi muuttaa, rohkeutta muuttaa mitä voi ja viisautta erottaa nämä toisistaan ... ”