“Joo mä aion ottaa halon kun on pakko mennä duuniin”. Näin minä kuulin Jussi Raittisen laulavan. Myöhemmin selvisi, ettei siinä oltu mitään kättä pitempää ottamassa, vaan ainoastaan nostamassa desibelien määrää, siis kaveri aikoi “nostaa haloon”.

1280171569_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Nämä kesäduunarit ovat ahkeroineet kaupungin palkkalistoilla useamman kesän ajan. Heillä on ollut satumainen tuuri saada kesätyötä. Kaupungin kesätyöpaikat kun arvotaan. Voi siinä tietenkin olla syynä myös palkkaus. Lieneekö ruokapalkalla tulijoita ollut kuinka pitkässä jonossa tähän nurmenleikkurin hommaan.

Yksi onneton “nosti haloon” sunnuntaina. Liekö ollut epäselvää pyhätyölisistä, vai mikä sai lampaan lähtemään uimaan kilometrin matkan. Rantautui moottoritielle, jossa kolmen tunnin ajojahti ei tuottanut tulosta. Lammas siirtyi ratapihalle. Oli sen verran vaarallista touhua, että poliisi korjasi seikkailijan pois omilla konsteillaan. Siihen loppui sen lampaan kohdalla kesä- ja kaikki muukin työ Itku.

Tässä, kuten monessa muussakin tapauksessa yhdestä tyhmästä b-ä-ä-ä-stä kärsi isompikin joukko. Koko katraan kesäpesti saattaa olla katkolla.
Surullista. Niitä on mukava ollut seurailla lenkkipolun varrella.