1252517433_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On taas se aika vuodesta, jolloin lehdet varisevat. Tavaraa tulee sekä puista että postiluukusta. Postiluukkulähetykset poikivat pientä askartelua, leikkaa, revi katkoviivaa pitkin,  liimaa, avaa arpaliput ja valitse niistä mahdolliset voittoarvat, tarkista, laita ruksi ruutuun, raaputa, kuoputa, ja vilkaise olkasi yli, ettei kukaan huomaa, mitä touhuat. Ei mahda mitään, ihan vähän pelleksi itsensä tuntee. Totuuden nimessä asian voisi hoitaa myös puhelimella, mutta antaa nyt mennä näin. Kyllä minulla aikaa on askarrella.

Anteeksi kestotilaajat. Maksatte varmaan minun lehdet. Ei ole muuten selitettävissä, ei niin minkään matematiikan mukaan, että lehtifirmat pysyisivät pystyssä, jos näin runsain mitoin palkitsevat pätkätilaajia.
Kun investoin 25 euroa kolmen kuukauden lehtiin, saan neljä kuukautta veloituksetta. Sen lisäksi saan helmet (joilla en tosin tee mitään), joiden arvo on 47,80 €. Siis 25 rahalla voin saada 77,30 euron edut.
Jokuhan sen lystin maksaa. Lisäksi kaikki nämä paperitukot, joita taas syksyn tullen tupsahtaa postiluukusta päivittäin. Niitä varten minulla on postiluukun vieressä paperikassi, johon sullon kaikki mainokset avaamattomina, ja kuskaan ne paperikeräykseen. Joku ne maksaa.


1285087148_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tämän verran tarvitsi rekvisiittaa, jotta kaupat syntyivät. Syksyisin haksahdan johonkin pätkätilaukseen, joka kuitenkin on kestotilaus. Se kyllä sanotaan niissä tilausehdoissa. Tilauksen peruuttaminen vaatii oman temuamisen, ja saattaa tulla hintoihinsa. Näin kävi edellisen peruutuksen kanssa. Puhelinlaskussa oli 8,21 euroa yritysnumeroon soitosta. Tietääkseni en ollut muualle yritysnumeroihin soittanut. Lopullisen peruutuksen jouduin tekemään sähköpostilla, kun kerta kaikkiaan huolimatta siitä päivittäisestä lehtifirman 8,21 euron musiikinkuuntelusta en saanut puhelimitse asiaa hoidetuksi.

Nyt uutta kumisaapasta jalkaan, sadetakkia niskaan ja kirjettä postiin “kyllä”kuoressa. Sieltähän saattaa tulla vielä ihan silkkaa rahaakin. En osaa laskea kuinka paljon sitä kaiken kaikkiaan saattaa voittaa.
Paljon kuitenkin!