Irma oli blogiinsa kuvannut valokranssin, jonka oli valmistanut puikoilla narusta. Kaunis oli!  Päätinpä minäkin kaivaa puikot laatikostani, kipaista ostamassa narua, järjestellä kaikki keskellä kämmentä sijaitsevat peukaloni oikeille paikoilleen reunimmaisiksi, ja rykäistä kranssin.
No eipä ollut yllätys, että paksuimmat omistamani puikot olivat nro 5 ½, kun olisi pitänyt olla 15. Tuntui turhalta hankkia kalliita puikkoja yhtä kranssia (tai mahdollisesti ei yhtään) varten. Löytyi lankalaatikosta jotain epämääräisen kokoisia lilan värisiä lankanyttyröitä. Mitä ilmeisimmin kirpparilta ostettu joskus menneinä vuosina, siis silloin, kun kannoin vielä kirpparilta kaikkea “tarpeellista” mukanani kotiin. Nykyisin liikenne on toiseen suuntaan, ainoastaan vien sinne päin tarpeettomia (niitä samoja, jotka olivat aikoinaan mielestäni tarpeellisia).

Ryhdyin puuhaan!
Tekaisin niillä omistamillani puikoilla siitä kiemuraisesta lilasta langasta 100 silmukkaa, ja aloin kutoa (meillä päin kudottiin, ei neulottu eikä tikuttu) aina oikeeta. Kudoin niin kauan kuin ne lankanyttyrät riittivät. Vähän jätin kursimislankaa.
No mitäkö siitä tuli?
No tiedättehän tuon, suorakaiteen muotoinen lankalevy. Siitä kursaisin reunan kiinni niin, että siitä tuli pötkylä. Arvatkaa mikä se on!
Se on yhdistetty kaulaliina ja huppumyssy. Kätevä ja trendikäs!
Katukuvassa olen pannut merkille, että sitä parempi, mitä enemmän tavaraa on kaulan ympärillä. Näyttäisi siltä kuin olisi pakasta reväistyjä lankavyyhtiä muutama lyöty kaulan ympäri. Tämä huivi näyttää aika paljon juuri sellaiselta lankakasalta. Se on sentään keritty vyyhdeltä keräksi ja vielä kudottu puikoilla. Kuuluu “Näppärät näpit”osioon täällä blogissa. Tungosta siellä ei ennestään olekaan.


1288096671_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Huppumyssyn mannekiinina toimii pojan 30-vuotis lahjaksi saama serkkutytön värkkäämä nalle.
Toisessa kuvassa nalle onkin riisunut jo sen härvelin päältään, ja on pukeutunut autenttisiin syntymäpäiväsankarin tamineisiin muutaman vuosikymmenen takaa. Jenkkikassi kruunaa tyylin.

Kerrankos kranssista huppumyssy sukeutuu.
No ehkä todella kerran!