Perjantai!
Työssäoloaikana sitä kutsuttiin tavoitepäiväksi, tai ainakin minä kutsuin.
Nyt ei juuri perjantait eroa maanantaista. Ei sen puoleen, että puolinakaan aikoina edes tietäisi, mikä päivä on menossa. Onpa väliä!

1286543917_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kävin vähän shoppailemassa. Kuten varmaan on tullut selväksi, se ei ole intohimoni. Nyt oli pakko lähteä kauppaan ostamaan lempilemmikeille ruokaa. Pyörähdin tavarataloon, jossa kuuluu käydä tutkailemassa korttiteline. Tämä osui nyt näkökenttään!
Että pitikin osua ajankohtainen aihe juuri jumpan aloittaneelle.

Toinen, huomattavasti huolestuttavampi ajankohtainen aihe on Unkarin myrkkytuho. Sen lisäksi, että luontoon valui myrkkyä ja ihmisten kodit jäivät lietteen alle, saattaa tuhansia työpaikkoja olla uhattuna. Alumiiniteollisuuden huippumaana Unkarin talous on pitkälti riippuvainen siitä teollisuudesta.

Se vähän kummastuttaa, että täällä meillä kolme ministeriötä, maa-ja metsätalousministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö miettivät, mihin se pihtiputaanmummo saa pottansa kupsauttaa ylösalaisin  aamulla, jotta valtakunta ei huku saasteisiin. Samaan EU:iin kuuluvassa maassa pötköttelee  risaisia myrkkysäiliöitä, eikä niihin tunnu puuttuvan kukaan, ennen kuin ne lurauttavat myrkkynsä levälleen. Ei taida olla yhteiset direktiivit, tai ainakin valvonta on erilaista.


1286543892_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tässä vielä muutaman viikon takainen otos puhtaasta Unkarin maaseudusta.

Kolmas, pian ajankohtainen aihe on tuo lukijalaskurin lukema. Vuosi sitten tuli 1000 lukukertaa mittariin. Nyt on lähestymässä 10 000. Huh!
Kauniit kiitokset mielenkiinnosta.
Syksyn raikasta viikonloppua itse kullekin.

Minä lähen maille!