... joka ee ossoo niin se neovoo!

1288686694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sukulaistyttö muistutti kommentoidessaan postaustani kranssinteosta, että olen lahjoittanut hänelle joskus tällaisen jääkaappimagneetin. Omassa jääkaapin ovessani on myös luettavissa tämä tosiasia.
Lienen lahjoittanut magneetin jokunen vuosi sitten, kun kokoonnuimme, yhdeksän serkusta ja minä, siis  tyttärien täti, kantapääkonferenssiin mökille viikonlopuksi. Olin lupautunut neuvomaan tytöille (ihan aikuisia naisia, iät silloin kai n. 20 - 40 v.) sukan kantapään teon. Hikea pukkas, kun tajusin, mitä olin mennyt lupaamaan. Siitä oli jokunen vuosi, kun olin värkännyt sukkia. En edes tiedä, olinko koskaan osannut oikein tehdä kantapäätä, mutta sain kuitenkin aina sukanvarren kääntymään teräksi jollakin konstilla.

Valmistauduin huolella tulevaan. Piipahdin ennen konferenssia korkeanpaikanleirillä Rukalla. Ihan oikeasti puikot, langat ja ohje oli mukana. Kulkeutuivat ihan samanlaisessa muodossa takaisin, samassa muovipussissa. Kävin sitten vielä korkeamman paikan leirillä, Tatralla. Sinne en ottanut kutimia mukaan lainkaan.

Näillä valmisteluilla ja asiaan paneutumisella ryhdyin “neovomaan”.

Eihän siinä, viikonloppu oli riemukas, ja sukkia syntyi. Joku taisi jopa kotioloissa myöhemmin tehdä parinkin sille sukalleen. En kuulu siihen joukkoon. Itseasiassa ei ole kauan aikaa, kun lankakoppaa tonkiessani löysin parittoman tummanruskea pässinpökkimän tekeleen. Jokohan tuolle olisi aika tehdä pari.

Oikeastaan minun piti kirjoittaakin jääkaappimagneeteista. ( Lipsahti tuonne käsityöpuolelle, se kun on niin verissäNauru). Niitä magneetteja taitaa olla itse kunkin jääkaapin ovessa. Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi, minkä vuoksi juuri tietyt magneetit ovat päätyneet oveen.
Kävinpä kaikki omani ajatuksella läpi. Useimpiin liittyy joku juttu. Lähes kaikki niistä on saatu. Joku oma ostamakin on joukossa.

Tässä taitaa olla kuitenkin se syvin ajatus. Lahjana saatu tämäkin.

1288686806_img-d41d8cd98f00b204e9800998e