Mitä tekemistä niillä lienee keskenään. Tuskin suoranaisesti mitään, mutta tämän vuoden pikkujoulut vietin niissä merkeissä.

1292501180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Perinteiset naisten pikkujoulut, jotka viime vuonna vietettiin hattuteemalla, oli vaihdettu esiliinameininkiin. Kutsussa kysyttiin ehkä vähän monimielisestikin, että “Oletko tarvinnut koskaan pikkujouluihin esiliinaa?”. Tällä kerralla tarkoitettiin ihan oikeaa kankaista essua, ja taskussa oletettiin olevan pieni kertomus juuri siihen esiliinaan liittyen.
Hassu juttu, jokaiseen niinkin arkiseen vaatekappaleeseen liittyi joku tarina. Poikkeuksetta jokainen essu oli kierrätyksen kautta tullut omistajalleen. Joukossa oli parikin kymmeniä vuosia sitten käytössä ollutta, ja hyvinkin kiemuraisin menoin päätyneet nykyisille omistajilleen.
Harvemmin, tuskin koskaan tulee sitaistuksi esiliinaa eteensä. Kätevähän se on kuin mikä. Jos on tarpeeksi iso tasku, siihen voi laittaa kaiken irtaimen kännykästä kakkuloihin, siis sen irtaimen joka on aina hukassa.
Tapaaminen oli mutkaton ja mukava, kuten joka vuosi yli parinkymmenen vuoden aikana.
Tapasin myös suuren idolini, Santran. On se mahtava koiruus!

1292501202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toiset pikkujoulut vietimme eläköityneiden työkavereiden kesken. Mukavan letkeä oli sekin tapaaminen. Joukossa on henkilö, joka kai koko aikuisikänsä on kerännyt postimerkkejä ja kortteja. Hyvinkin syvälle on kahlannut siihen harrastukseen. Gallen-Kallelan maalauksista tehdyistä postikorteista hän jutusteli mukavan leppoisasti. Kortit olivat Keski-Suomen maisemista, joissa Gallen-Kallela on asunutkin elämänsä aikana. Se tarinointi vei niin mukanaan, että lähestulkoon unohtui, että kyseessähän oli hyvinkin jäykäksi mainitun, miesvoittoisen, teknisen valtionviraston eläkeläisten pikkujoulu.

1292501222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Arvonnassa voitin tämän pirssin. Se on hieno! Ja on myös saman valtionviraston eläköityneen virkamiehen näpertämä.

Mikä parasta, nykyisin pikkujouluista ehtii kotiin jo iltauutisille. Eikä tarvitse nukkua koko seuraavaa päivää.

Nyt on pikkujoulut juhlittu. Alkaa sen ison Joulun odotus. Vai miten se menee, tulisikohan ihan odottamatta!

Loppuun vielä tämä legendaarinen latvakuusen hankinta:

http://www.youtube.com/watch?v=AFQuMIJ6ctI