Kerrankos suunnitelmat muuttuvat. Se saattaa tapahtua hyvinkin lyhyellä aikajänteellä, kun keskisuomalainen pilkkiavanto korvataan  Temppeliaukion kirkolla. Viikonloppuna kävi niin.

Suunnitelmissa oli korkata pilkkikausi, ihan rannassa, hyvin varovasti, ei Barentsinmeren merimiestä leikkien.

Suunnitelmat menivät uusiksi. Sukulaispoika suoraan alenevassa polvessa soitti perjantaina, ja kysäisi tapansa mukaan “mikä meininki?”. No eihän tässä, pilkkikausi ajateltiin avata lauantaina, ja sunnuntaina on sitten pikkujoulut. Olivat tyttöystävän kanssa katselleet, että Temppeliaukion kirkossa olisi YL:n perinteinen joulukonsertti lauantaina, ja siihen saisi vielä lippuja jos olisi nopia.

No eihän siinä…  nopsasti kääntyy eläkeläisten kelkka. Varatkaa liput, me hypätään junaan.
(Huomaatteko, miten rempsakkaasti, hypätään junaan, sitä ollaan nyt niin junamiehiä niin junamiehiä kun ollaan kaksi reissua heitetty vuoden sisällä ilman suurempia kommelluksia).

Pilkkihaalarikuosi vaihtui pikkutakkiin ja suoriin housuihin, ja suunta matkakeskukseen.

Junamatka sujui rutiinilla. Jopa kerran jouduimme vaihtamaan junaa. Toki perinteitä noudattaen kerran sammutimme valot junassa. Tällä kertaa ei kuitenkaan toimenpide osunut isompaan vaunuosastoon, ainoastaan kuuden hengen loosiin, jossa istuttiin kuin sillit suolassa.

Lumitupruinen Sdat.. eikun Stasd… siis Dsat… no hyvä on,  Helsinki (yritin sanoa tuon kaupungin nimen stadilaisittain, HEI!, mutta nythän se tuli oikein!) siis lumitupruinen Tsadi vaikutti hyvin talviselta ja oikeastaan yllättävän hiljaiselta. Eipä siellä Juicea lainaten ihmiset adventtisohjoa kyntäneet. Kotona taisivat olla lumisadetta pitelemässä.

Konsertista odotimme paljon. Emme kuitenkaan osanneet odottaa niin paljon kuin mitä se oli!
Temppeliaukion kirkko jo sinällään, lähes 80 miehinen YL:n kuoro, loistava sopraano Kaisa Ranta ja urkuri Tapio Tiitu, olipa siinä maalaistytölle ihmettelemistä. Pitkäksi aikaa riittää muistelemista.


1291638421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Tuli tuossa mieleeni , että jos siihen Jouluun pitää jotenkin valmistautua, tämä vaikuttaa hyvältä tavalta.

Komeasti soi myös Finlandia YL:n esittämänä.
Juhlavaa Itsenäisyyspäivää jokaiselle!