Yllättävän koville on ottanut yhden perheenjäsenen poistuminen vahvuudesta. En ihan olisi uskonut. Ainakin yksi päivä, en ole varma menikö parikin, etten ehtinyt pukeutua ollenkaan. Haahuilin upouudessa Joulupukin tuomassa kirkkaanpunaisessa pyjamassa, enkä tainnut ihmeemmin saada mitään aikaiseksi, puhumattakaan, että ulkona olisin käynyt.

Eilen alkoi tapahtua!
Pesukone päätti, että kontrahti loppui, ja heitti kesken pyykinpesun homman sikseen. No eihän siinä, ihmettelin toki, että kovanlainen oli ääni koneessa, mutta kun sitten hiljeni, päätin että homma ok. Vähän ne pyykit vaikuttivat kosteilta, mutta ajattelin, että liian täyteen olen lakanoita lappanut sen hyrrän, eikä linko jaksanut pyöriä tarpeeksi. Ripustelin kuivumaan, ja ei kun uutta lastia pyörimään.
Kun sitä toista lastia aioin ripustaa kuivumaan, huomasin, että pyykit olivat osittain kuivia. Siis rumpu ei ollut pyörinyt lainkaan. Kone hyrisi, ei muuta vikaa, mutta ei pessyt eikä lingonnut!

Auto alle ja pesukonekauppaan!

Pyörähdin siihen samaan kauppaan, josta vuosi sitten ostin uuden läppärin. Tiedän, että siinä kaupassa myydään kaikenlaisia koneita. Silloin esitin ainoastaan yhden kysymyksen myyjälle: Missä on huolto?
Nyt esitin kolme kysymystä: Viettekö vanhan pois ja asennatteko uuden, ja mitä se palvelu maksaa?

Mielestäni minun oikeastaan pitäisi saada vähän ekstra-alennusta, kun en työllistä joutavilla kyselyillä kauppiaita. Mitenkä en tuota huomannut pyytääPäättämätön,  eikäkun pyysinhän minä, ja sain. Valintani teen kotona netissä.  Niin paljon kuitenkin vaivaudun, että menen paikan päälle kaupantekoon.

Tänään pojjaat toivat koneen. Ja ihan kuten ennenkin, sähköjohtoa on se metrin pätkä. Se on kumma, ettei sitä voi laittaa yhtään enempää, kustannuskysymys se ei voi olla. Nyt on sitten jatkojohdolla viritelty pesukone. Hieno on, tikitaalinäytöt ja kaikki!

Nyt pitäisi vielä lähteä silmälasikauppaan. Sinne on varmaan mentävä henkilökohtaisesti.  Rahaahan siihen saa varata ainakin kolme kertaa sen verran kuin pesukoneeseen. Siinä sitä hinnoittelu on täysin käsittämätön. Pari edellistä pesukonetta on kestänyt 16 vuotta/kone. Silmälaseilla ei tule juttuun kuin pari vuotta. Jos olisi taloudellinen, kannattaisi ostella pesukoneita silmälasien sijaan. Niistä kun ei vaan ole mitään apua näköongelmiin… valitettavasti!

1294166792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PS. Olka voi hyvin!