1296133642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mitäpä sanotte?
Sama tulostin ja LÄHES samat kasetit kuin eilen.

Illalla nukkumaan mennessä taisi pyöriä vielä…magenta.. cyan..keltainen…black…sininen
En kuitenkaan yöuniani menettänyt, mutta kieltämättä mietin, mitä vielä olisin voinut tulostimelle tehdä.

Kun silmät aamulla aukenivat (Olkan ansiosta), oli kristallinkirkas ajatus valmiina! Vaihdan vielä ne toiset kaksi kasettia, punaisen ja keltaisen. Testin mukaan niissä vanhoissa oli vielä runsaasti väriä. Tuumailin, että jospa vaikka uusiokasetit vaativat samanlaisen kasetin rinnalleen. Jospa sekaisin alkuperäinen ja uusiotuote ei ole hyvä yhdistelmä.
Silmät unen rääppeissä tulostimen kimppuun, ja kasetteja pesään.

Revin tietenkin mitään katsomatta kasetit pusseistaan ja lykkäsin koneeseen. Punainen ei oikein käynyt mukavasti sille tarkoitetulle paikalle.
Mahtavaa!
Se punainen ei ollut lainkaan samaa sarjaa muiden kanssa. Siinä vaiheessa tuli jo savu varmaan sieraimista. Onneksi en ollut itse niitä kasetteja valkannut hyllystä, vaan myyjäneitokainen ne sieltä lappoi muovipussiin.

Katsoin ulos ikkunasta. Aurinko paistoi, hanget kimmelsivät. Hieno päivä pienelle päiväkävelylle.
Reppu selkään ja raikkaaseen pakkassäähän kävelemään se parin kilometrin matka kauppaan. Ehtii siinä pahin kiukku laantua.
Kun pääsin tavaratalon nurkalle, näin myyjäneitokaisen imevän posket lommolla tupakkia kaupan nurkalla. Jo siinä kukkahattutädillä käväisi ajatus mielessä, että keskeytänkö toimenpiteen kitkerällä huomautuksella, että anteeksi jos häiritsen, mutta olisi asiaa eilisestä kasettibisneksestä.
Ei, en kuitenkaan. Olen päättänyt käyttäytyä asiallisesti nuoria kohtaa, koska hekin niin käyttäytyvät minua kohtaan. Ja sitä paitsi olen sitä tupakkia itsekin posket lommolla hänen ikäisenään vetänyt. Kyllä hän(kin) siitä vielä viisastuu.

Menin puotiin. Myyjä tuli perässä jonkin ajan päästä, kun oli sosiaalisen taukonsa pitänyt.
Kerroin, kuinka oli käynyt. Yksi kasetti oli väärästä sarjasta. Menimme yhdessä hyllyn luo katsomaan, ja niinpä niin. Joku oli täyttänyt hyllyn väärin. Se on se perhanan JOKU, joka tekee sellaista.
Myyjä oli samaa mieltä, että kannattaa laittaa kaikki samanlaiset kasetit. Jotkut tulostimet eivät huoli sekaisin erilaisia kasetteja. Vaihtoi oikeanlaisen kasetin tietenkin ilman eri veloitusta.
Mukava nuori myyjä. Menen varmaan toistekin.

Pitkällä loikalla kotiin ja kasetti tuuttiin. Ja tadaaaa…toimii!

Tuli taas kerran todistetuksi, että kannattaa nukkua yön yli.
Senhän totesi jo aikoinaan eräs poliitikko, Veli Ponteva, vai oliko se Pate ponteva.