1297091549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siihen ei ole yhtä oikeaa vastausta. Kukin mielipiteensä aiheesta muodostanut on oikeassa, ja saa pitää mielipiteensä. Eikä asiasta tarvitse olla mitään mieltä.
Musiikki on aihe, joka jakaa mielipiteitä. Kirkko on toinen keskustelua herättävä aihe. Mikä sopii kirkkoon, mikä ei missään tapauksessa. Kuitenkin kirkon ovethan ovat avoimet kaikille. Se, mitä toimintaa siellä on, onkin sitten se mielipiteitä jakava aihe.

Olin eilen kaupunkimme uusimmassa, vuosi sitten käyttöön otetussa kirkossa kynttilänpäivän jazzkonsertissa.  Suuresti arvostamani Jukka Perko trioineen, siis Perko saksofoneineen ja kaksi loistavaa kitaristia akustisine kitaroineen esittivät virsiä jazziin sovitettuina täpötäydessä kirkossa.
Kirkko on kaunis, valoisa, puulla sisustettu. Alttari, sekä puinen alttaritaideteos, aiheena “Elämän leipä”  ovat yksinkertaisia.

Kaunista, harrasta, hiljentävää, niin ympäristö kuin kuultu musiikkikin.

Koko kirkkosalillinen oli samaa mieltä loppuaplodeista päätellen. Jokainen tiesi jo tullessaan, mitä siellä on tulossa. Kuulijakunta oli hyvin monen ikäistä. Kaikkiin tuntui uppoavan.

Veisuuhan ei luonnollisesti olisi onnistunut. Niin tiukkoihin improvisointeihin tuskin kukaan veisaaja olisi pystynyt, mitä muusikoiden soittimista irtosi.
Veisuu onkin oma lajinsa.
Se kuuluu tapahtua urkujen soidessa, ja mielellään ihan niillä vanhoilla nuoteilla ja sanoilla, jotka jo kansakoulussa opittiin. Sitä mieltä olen minä, ja pidän mielipiteeni.Nauru