1308724268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Räksä päätti varata ajoissa paikan marjapuskien vierestä. Rakensi salaa pesänsä talon taakse pöntön kattoterassille.  Siitä olisi ollut lyhyt matka piipahtaa hakemaan einettä, konsa marjat kypsyisivät.
Ei ehtinyt vielä jälkeläisiä laittaa, kun pesä “putosi”, liekö tuuli vai mikä sen tiputti sijoiltaan.

Kirjosieppo teki varauksen pönttöön, johon viime vuonna talitiainen lapset laittoi. Viime kesänä sitä talitiaisten touhua seurattiin aina poikasten pesästä lähtöön saakka.

http://pelakuustajerikonruusuun.vuodatus.net/blog/2548246/lentoon/

Nyt pesintä pöntössä ei onnistunut. Käenpiika tuli (siis se piip-piip lintu, jonka vuoksi yhtenä yönä pokat helisivät, kun ”suljin” ikkunan suivaantuneena siihen piipitykseen).
Käenpiika teki tyhjäksi kirjosiepon suunnitelman.  Ajoi tirpan pois ennen kuin se ehti munia. Pönttö on ollut koko kesän nyt tyhjänä. Ei se käenpiikakaan siihen sen kummemmin asettunut, kunhan ajoi toisen pois.

No mitäpä kirjosieppo. Röyhkeänä lintuna ajoi pois sinitiaisen pesästään. Lieneekö ollut sama Vilhon tinttipesue tulossa kuin viime vuonna. Kovasti keväällä sinitiainen kurkisteli pönttöön kuten vuosi sitten.

http://pelakuustajerikonruusuun.vuodatus.net/blog/2447074/asuntoesittely-5-4-2010/


1308724293_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt sieppopariskunta ruokkii poikuettaan ahkerasti. Saattaapi olla juhannuksena jo poikasten lähtöaika.


Kaikesta päätellen räksä suutahti, kun pesä hävisi marjapuskien luota. Ilmeisesti rakensi etupihalle mongolianvaahteraan uuden kodin. Sen lisäksi, että munan kuoria on ilmaantunut vaahteran alle, myös alla oleva pihakeinu on vuorattu jatkuvasti jätöksillä.

Siitäs saitte, tai siis saimme!

PS. Keinu jouduttiin siirtämään toisaalle. Eikä niihin marjapuskiin kovin pitkä matka ole siitä etupihaltakaan.
Taidettiin hävitä peli kuus-nolla.