Olen kai joskus postannut junamatkustamisesta. Ei ole ehtinyt tulla rutiinia siihen lajiin, vaikka se on tosi mukavaa ja vaivatonta.
Viikolla rohkaistuin yrittämään lipun ostoa netissä. Sujui ilman suurempia ponnistuksia. Tulostin omalla tulostimella varmuuden vuoksi parit kappaleet. Liput makoilivat olohuoneen pöydällä, etteivät pääse hukkaantumaan mihinkään, A4:n kokoiset läystäkkeet.
Eilen illalla survoin ne laukkuun.
Sitten unta odottamaan. En tiedä, jännittikö lähtö junaan taas niin mahdottomasti, kun heräilin pitkin yötä. Kännykkään olin viritellyt herätyksen (mielestäni).

Heräsin aamulla todetakseni, ettei känny ollut herättänyt. Luonnollisesti olin varannut niin paljon aikaa, ettei paniikkia tullut. Hyvin on aikaa vielä 8:53:een, jolloin juna starttaa.
Aamiainen rauhassa. Siinä minulta tiedusteltiin, tarvitsenko kyytiä matkakeskukseen. Ei, en tarvitse, sinne kävelee meiltä viidessä minuutissa tarpeen tullen.

HETKINEN!

Siis sen junan tuloaika Helsinkiin on 11:53, onko totta, että se menee minuutilleen kolmessa tunnissa.

Ei ole!

Lähtöaika oli 8:22.

Siihenpä loppui kiire.
Matkakeskukseen menen yhtä nopeasti selvittämään asiaa, kuin että yrittäisin netissä lukea aikatauluja.
Kävelin matkakeskukseen, päässäni pienenpieni toiveikas ajatus, että voisiko juna olla juuri tänään myöhässä.

Ei voinut!
Mennyt oli!

Soittelua Tampereelle, että en nyt tule siinä junassa, johon olimme varanneet viereiset paikkaliput. Sieltä luvattiin soittaa edelleen Helsinkiin, että toinen meistä tuleekin nyt sitten pari tuntia myöhässä, (se eläkeläinen).

Mutta sitten palaan tuohon otsikkoon:
Sain vaihdetuksi junalipun seuraavaan junaan ILMAN ERILLISVELOITUSTA, kun lipunmyyntijärjestelmässä on joku vika, eivätkä voi veloittaa sitä vitosta, mikä vaihdossa kuuluisi maksaa.

Positiivinen päivä!

JOS vielä ehdin/osaan siihen seuraavaan junaan, ja JOS osaan vaihtaa Tampereella junaa, uskon, että meillä “Kunnon leideillä” on riemukas jälleennäkeminen. Kunnon leidit synnytettiin yhdellä kuntoremonttiviikolla vuonna 2004, ja tapaamiset ovat olleet lähes vuosittain.
Toivottavasti myös nyt käy niin.

Lähtisiköhän tästä matkakeskukseen!

Junan lähtöön ei ole enää tuntiakaan!