1319884941_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näin päätti vanha kunnon kamera, vm.2004. Hyvin on palvellut kuvaajaa, joka ei juurikaan jaksa ohjekirjoja lukea, eikä namikoita säätää.

Kamera hankittiin matkaa varten. Ohjekirjaa oli tarkoitus menomatkalla selailla lentokoneessa. Eipä toteutunut se meininki. Mukavampaakin tekemistä lentsikassa on, esim. syöminen polvet suussa ja kyynärpäät vieressä istuvan tarjottimella, johon on jo aiemmin kaatunut kuttaperkkamukillinen halpaa punaviiniä.
 
Siitä vaan kuvaamaan, ja eihän se nyt ihan mennyt kuin “ruotsinkielisessä kodin makasiiniohjelmassa”. Sinisävyisiä olivat kaikki kuvat.

Yhtä nappia piti säätää, ja niinpä oli automaatti päällä. Se säätö on toiminut moitteetta seitsemän vuotta.

Nyt meni parastaennenpäivä umpeen. Kamera sylkee muistikortin ulos kun yrittää tunkea sitä kojeen sisään. Joku jousi on varmaan jumissa, tai jotain…

Pirssi alle ja suorinta tietä Sinne Kodinkonekauppaan.
Suosikkimyyjä säntäsi palvelemaan. Muisti ehkä, että tuon emännän kanssa ei tarvitse kauan tuhlata kallista aikaa, siis myyjän kallista aikaa.

Minä:    Kamera meni särki. Ei huoli muistikorttia sisään. Uusi pitäisi saada. Vanhaa tuskin kannattaa korjata, on vuodelta 2004. Hyvä, Halpa ja Helppo, pliis!

Myyjä:    Siis kaikki samassa paketissa, H, H ja H! Eikä todella vanhaa kameraa kannata enää korjata. Hinnat ovat tulleet niin paljon alas.

Kummallistahan se on! Vertailun vuoksi, kaupunkimme kirkonkello kannatti korjata, ja se on sentään 130 vuotta vanha.
No mitä sitten.
No sitä sitten, että jos tämä kamera olisi kirkonkello, se kannattaisi korjata vielä 123 vuoden ajan.
Nyt taisi tuo vertailu vähän ontua…

Minä:    Mielellään kaikki samassa paketissa, useampaa laitetta on tukala kantaa mukana.

Myyjä    harppoo pitkillä koivillaan kamerahyllylle…
            “Satasella saa jo ihan toimivan, parilla paremman ja sitten….”

Minä:    Pari satasta kuulostaa ihan sopivalta.

Myyjä:    No se on sitten tässä. Oikea hinta 350 (sama, minkä antiikkinen entinen kamerani maksoi seitsemän vuotta sitten), mutta malli vaihtuu taas ensi vuonna, niin nyt on hinta 219. Viimeinen kappale, eikä saada enää muista liikkeistä lisää. Kaikki on myyty.

Minä:    Pannaan pakettiin. Jollei toimi, tuon takaisin ja syötän sen sinulle.
   
Olen kerran aiemmin käyttänyt samaa pelottelukonstia puhelinkaupassa. Kaksi nuorta myyjää suut vaahdossa kilpaa kehuivat laitetta. Sanoin syöttäväni sen heille, jollei toimi. Nuorukaiset jakoivat siitä paikasta tehtävän. Kovempiääninen sanoi kaverilleen, että minä voin syödä kuoret, syö sinä sisukset.

Puhelin toimi moitteetta, joten ei tarvinnut viedä takaisin. Tai siis toimi siihen asti kunnes pudotin sen kivirappuun.

1319884984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eipä muuta kuin kamera taskuun ja lenkille.
Näyttää automaatti toimivan tässäkin.

1319885026_img-d41d8cd98f00b204e9800998e