Palattu on pk-matkalta. Matka meni hienosti alussa ilmenneiden pienten askelmerkkiongelmien jälkeen.

Ehdin ja osasin oikeaan junaan toisella yrittämällä. Edes junan vaihto Tampereella ei aiheuttanut tuskaa. Myös matkustusasiakirjat olivat kunnossa. Niin totesi lipputyyppi noustuaan lattiarajasta,  jossa oli keräilemässä sinne tiputtamiani kamppeita, sanomalehteä ja junalippua. Tippuivat siinä rytäkässä, kun kaivoin käsveskasta alennuslippuun oikeuttavaa eläkeläiskorttia, jonka oletin olevan repun taskussa kotona. Yllättäen olikin mukana.
Niin, siis meidän ikäpolvihan kutsuu sitä asiakirjojen tarkastajaa konduktööriksi. Vieressäni istunut nuori, kaunis, ja kaikkitietävän ikäinen naishenkilö totesi käytävän toisella puolella istuvalle ystävättärelleen, että “lähdetään heti ravintolavaunuun, kunhan se lipputyyppi on tässä käynyt“.

En ole mistään tarkastanut, mahtaako se olla virallinen titteli nykyisin, kun VR on vaihtanut tyylinsä trendikkäämmäksi vanhasta virkamiestyylistä.

Viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut. Mahtava on uusi musiikkitalo, Designmuseon näyttelyt mielenkiintoisia, yli 100 vuotiaan merimiesravintolan silakat syötävän hyviä, ja ennen kaikkea tapaaminen ystävien kanssa saunan lauteilla ja iltaa viettäen on parasta laatuaikaa.  Ei puuttunut mitään, paitsi aikaa oli liian vähän.

Kotimatka sujui ilman kommelluksia.

Mutta…

Nyt seuraa varsinainen Asia!

1318865847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos ostamassasi tuotteessa on oheinen merkki, se tarkoittaa todella sitä, että se on poistettava ennen käyttöä. Kaikki kainaloissa ja helmassa sisä- ja ulkopuolella olevat läystäkkeet kannattaa tarkistaa.
Huolimatta siitä, että olet kävellyt siitä liikkeestä, josta tuotteen olet ostanut, läpi turvaporttien, olet käyttänyt kolme viikkoa sitä tuotetta, tässä tapauksessa takkia, kaikkien todennäköisyyslaskelmien mukaan olet mennyt lukuisien hälytyslaitteiden läpi, mahdollisesti käynyt parissa vieraassa kaupungissakin useissa liikkeissä, saattaa yhtäkkiä räikkä soida ja valot vilkkua jossakin kassalla.

“Voisitteko mennä infoon, vartija tulee hakemaan sieltä.”
No totta kai voin. Jälkeenpäin vähän harmitti, etten kieltäytynyt menemästä minnekään, vaan olisin pyytänyt vartijaa tulemaan siihen kassalle.

Laite piippasi aina kainalon kohdalla. Riisuin takin, ja siellähän se merkki oli toisten samankokoisten kangaslappujen seassa. Vartija oli yhtä anteeksipyyntöä. Näytti laatikkoaan, jossa oli lukematon määrä samanlaisia merkkejä, asiakkaiden päällä olleista vaatteista poistettuja. Totesi, että kaupan kassallahan nämä pitäisi poistaa tuotetta maksettaessa, ja haluanko että äskeinen hälytys kuulutetaan aiheettomaksi.
No en olisi siitä tullut sen kunniakkaammaksi. Pillien soidessa kassalla olleet asiakkaat olivat jo varmaan poistuneet.

Kotiin on siis palattu!
Ääni- ja valoefektien vastaanottaessa!