Alvariinsa meitä muistutetaan, että mikään suhde, sen enempää pari- kuin ystävyyssuhdekaan ei elä, jollei siitä pidetä huolta.
Sen hoitopuolen voi toteuttaa vaikka loihtimalla pöytään  jotain pientä yllätystä, siis hyvää syötävää tai juotavaa, tai keksimällä jotain mukavaa yhteistä puuhastelua.
Löin vappuaaton aattona kaksi kärpästä kertalinttuulla, kuten Pirjo-ystäväni asian ilmaisisi.

Pihaa siinä rapsuteltiin, siirrettiin puutarhakalusteet talvisäilöstä pihamaalle, ruutuvakstuuki pöydälle. Aurinko paistoi, linnut varailivat pönttöjä, voi sitä kevään riemua.
Piipahdin sisätiloihin tarkoituksena laittaa kahvit, jotka ajattelin tuoda tarjolle ihan siihen pihamaalle. Pakasteesta löytyi pala kakkua, jonka tuuppasin mikroon sulamaan.

Ja siinäpä sitä oli jälleen kerran katastrofin ainekset kasassa.

En ymmärrä tänäkään päivänä, mikä siinä meni poskelleen. Jossakin vaiheessa menin hakemaan kakkua mikrosta. Lievä palaneen käry leijui ilmassa. Kun avasin mikron luukun, sieltä pasahti sininen ihan mielettömän pistävä katku. Kävi silmiin ja sieraimiin, joten ulos oli lähdettävä.
Palohälyttimet huusivat kuin viimeistä päivää.  Luulen, että Turun palo olisi vaikuttanut mitättömältä tussahdukselta huushollissa olleen  savupilven rinnalla.

Ja tassi halki!

1336713809_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piimäkakkua se luultavasti oli ollut rusinoista päätellen. Muusta sitä ei pystynyt tunnistamaan.

Kaikki luukut levälleen! No kun sattuivat olemaan siinä ikkunatkin kaikki seljällään, päätin käyttää tilanteen positiivisen puolen hyödykseni, ja pesin ikkunat.  Samalla päätettiin tehdä suursiivous, kun nyt kuitenkin kaikki piti ulos roudata tuulettumaan.

1336713790_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuo hattujen tuuletus ehkä saattoi lipsahtaa vähän  hyväntahtoisen vinoilun puolelle (minä en niitä tuohon omenapuuhun vienyt). En ollut huomaavinani, mutta kieltämättä aika huvittavalta näytti. Mahtoi siinä sinitinttipariskuntakin katsella kesken pöntönvarauspuuhiensa, että siellä taidetaan hoitaa parisuhdetta yhteisellä kivalla puuhastelulla.

Pari päivää siinä vietiin ja tuotiin ulos ja sisälle tekstiilejä. Jossakin ohitustilanteessa ulko-ovella taisin mainita toiselle osapuolelle, että “onneksi sinä et aiheuttanut tätä”.

Monel viisii on syntymäpäivää vietetty. Tämä meni näin.
Muistan varmaan ikäni, kuinka tapahtui siirtyminen virallisesti eläkeläiseksi.